SAARENMAA JAAGU-TALU

Vuokramökki Saarenmaalla

 

Etusivu  | Jaagu-talu | Kiinteistö | Yhteystiedot ja hinnat | Linkkejä Kuvia |Saarenmaan Valssi |Kuressaaren kartta |

Kuresaare-Sörve maantie 77, Vintrin bussipysäkki 

Näkymä bussipysäkiltä käännyttäessä 

Tammikuun pakkasia, vanha aita, puurivistö vielä pientä

Joulukuun iltahämärää

AJO-OHJE

Matka Saarenmaalle

Laivasatamasta ajetaan Pärnun Maantielle (tie 4)

Googlen karttalinkki satamasta nelostielle

Kun Pärnun maantietä on ajettu n. 30 km käännytään oikealle Saarenmaa / Haapsalu risteyksestä. (tie 9). Tämän risteyksen jälkeen n. 40 km ajon jälkeen saavutaan Ristin risteykseen, josta käännytään vasemmalle Virtsuun (tie 10). Matkaa Virtsuun on n. 70 km ja tie päättyy suoraan lauttarantaan. Kokonaismatka Tallinnan satamasta Virtsun satamaan on 135 km. Ajomatkaan pitää varata vähintään kolme tuntia ottaen huomioon varatun lauttapaikan lunastaminen.

Kannattaa  varata ehdottomasti autopaikka meno- ja paluumatkaa varten etukäteen. Varaus tapahtuu laivayhtiön sivuilla www.praamid.ee aloita kohdasta "Select Route to buy a ticket". Anna pyydetyt tiedot ja maksa matka joko oman verkkopankin tunnuksilla tai Visalla. Auton rekisterinumero annetaan ilman väliviivaa ja Visan numero ilman välilyöntejä. Matkan hinta on kokoonpanosta riippuen 10 - 20 eur. Puolet lautan paikoista on etukäteen varattavissa, joten paikan päällä jonottamalla pääsee myös vuoroihin, joihin ei ole enää paikkoja varattavissa etukäteen. Voi myös ladata laivayhtiön matkapuhelinapsin.

Netissä varattuja lippuja ei tarvitse näyttää lippukopilla, vaan voi ajaa mahdollisten jonojen ohi suoraan varattujen paikkojen kaistalle. Kaista on merkitty "E-Piletiga Booked" -kyltillä. Varattujen paikkojen kaista on suljettu puomilla, joka aukeaa automaattisesti rekisterikilven lukevalla kameralla. Mikäli ei aukea, voi soittaa varausta tehdessä annetulla kännykkänumerolla portissa olevaan numeroon tai näyttää automaatille etukäteen tulostetun lipun viivakoodin tai näppäillä lipussa oleva varauskoodi automaattiin.

Saarenmaa puoleinen satama on nimeltään Kuivastu, josta on n. 70 km  maakunnan pääkaupunkiin Kuressaareen.

Kuresaaresta Jaagu-Taluun

Kaupunkiin tuleva sisäänajotie jatkuu kaupungin läpi ainoana varsinaisena keskustan läpi kulkevana pääkatuna "Tallinna" ja "Lossi". Kadun päässä linnanpuiston kohdalla on suuntaviita "Sääre", josta käännytään oikealle. Kuresaaren kartta Tästä risteyksestä on n. 33 km suoraa tietä Vintriin (tie 77). Matkan puolivälissä on Salmen taajama, jossa on myös lähin ruokakauppa ja muut palvelut.

Vintrin kylä on merkitty kyltillä, jonka jälkeen seuraa pian Vintrin bussipysäkki. Pysäkin kohdalta käännytään vasemmalle. Välittömästi seuraa risteys, joka muodostuu ison tien suuntaisesti kulkevasta hiekkatiestä ja kahdesta rantaan päin haarautuvasta tiestä. Rantaan päin menevistä teistä valitaan oikeanpuoleinen, aitojen välinen tie. (kuva ohessa)

Tätä tietä ajetaan n. 400 m. jonka jälkeen käännytään vasemmalle ensimmäisestä risteyksestä, joka on suoran tieosuuden päässä. Talo näkyy välittömästi vasemmalla.

Kotimatkalla varaa ajoaikaa talolta lautalle n. 2 tuntia. Varattu paikka pitää lunastaa n. puoli tuntia ennen lautan lähtöaikaa.

Huomaa myös varata reilu pelivara paluumatkalle mantereen puolella. Tallinnan liikenne on ruuhkainen iltapäivisin.

Tiedoksesi liikenteessä: promilleraja on tiukka 0.0. Nopeuksia valvotaan ahkerasti.

Googlen karttalinkki Vintrin kylään