SAARENMAA JAAGU-TALU   

Vuokramökki Saarenmaalla

                  

Etusivu  | Jaagu-talu | Yhteystiedot ja hinnat | Ajo-ohje | Linkkejä | Kuvia | Saarenmaan Valssi |

   

kivireunus perustusten ympärillä

TALO

Tilat ja varusteet

Talon ulkomitat ovat 12,2 x 6.4 m. Lattiapinta-ala on n. 115 m².

Alakerta: Eteinen, tupakeittiö, wc, pukuhuone, pesuhuone ja sauna. Pöytä 6:lle, tupasohva. Varaava takkauuni.

Yläkerta: kaksi tilavaa makuuhuonetta ja parveke. Ensimmäisessä huoneessa parisänky ja yksittäinen sänky sekä sohvaryhmä ja takka. Toisessa huoneessa parisänky ja yksittäinen sänky. Varavuoteina 2 hetekaa ja alakerran tupasohva. Makuupaikat 6 + 3:lle.

Keittiö

4-levyinen vakiosähköliesi. Jenkkikaappi, kahvinkeitin, leivänpaahdin, mikroaaltouuni, vedenkeitin, täysi astiasto ja ruuanlaittovälineet. Astianpesukonetta ei ole.

Sauna, suihku, pukuhuone, wc

Puulämmitteinen sauna talossa sisällä laadukkaalla lasiluukkuisella kiukaalla, joka antaa kivan tunnelman. Vaalea haapapaneeliverhoilu ja haapalauteet, ikkunallinen ovi. Tilava suihkuhuone on varustettu lattialämmityksellä. Saunan ja suihkuhuoneen yhteyteen kuuluu myös tilava pukuhuone, jossa on mukava istahtaa saunan jälkeen. Erillinen siisti vesi-wc

Materiaalit ja rakenne

Talo edustaa mittasuhteiltaan sikäläistä perinteistä rakennustyyliä yhden suhde kahteen pohjamuodolla ja jyrkällä harjakatolla. Rakentamisessa on käytetty ainoastaan täyskivi- / täyspuumateriaaleja kestävyyden ja tyylinmukaisuuden saavuttamiseksi. Ulkoverhous on rappausta ja ponttilautaa.

Lattiamateriaali mäntyponttilauta tuvassa ja yläkerrassa, laatta eteisessä, wc:ssä sekä puku- ja pesuhuoneessa. Sisäseinäpinnat on mäntypaneelia ja rappausta. Sisäkatto on mäntypaneelia. Mäntypeiliovet ja messinkikahvat. Pesuhuoneessa, wc:ssä ja keittiötyötilassa laatta seinässä. Perinteiseen tyylin huolella viimeistellyt ikkunalaudat. Kaikki naulankannat piilossa sisäpuutöissä.

Sähköt, valaistus, lämmitys

Ajanmukainen sähköistys, yö / päiväsähkö ja 220 v. / 380 v. Runsaasti pistorasioita ja riittävästi ampeereja. Hyvä sisä- ja ulkovalaistus.

Pesuhuoneessa on lattialämmitys ja muutoin sähköpatterit. Alakerrassa paikallisen uunimuurarin muuraama punatiilinen varaava takkauuni lasiluukulla. Yläkerrassa on Kastor Kuusamo kevyttakka. 

KIINTEISTÖ

Maarekisteri 72101:003:0236 Kiinteistö on tiettävästi vanha talonpaikka. Kokonaispinta-ala on 2,98 ha. Turvallisuusongelmia ei ole ollut.

Piha ja puutarha

Taloa ympäröi n. 2000 m² niittypiha joka antaa kauniin ja avaran vaikutelman. Pihaa ympäröi n. 80 x 200 m. aita, joka on sisäänajotien osuuden valkoista lankkuaitaa ja metsää vasten huomaamaton vihreä verkkoaita. Pihan reunamilla kasvaa muutamia erityisen isoja lehtipuita. Talon välittömässä läheisyydessä on nurmikko. Terassilla puutarhakalusteet ja hiiligrilli

Metsä

Kiinteistöön kuuluu n. 2.70 ha metsä, joka on luonnontilaista lehto- ja sekametsää: runsaasti metsälehmuksia, pähkinäpensaita, leppää, koivua, tammea ja muutama mänty ja kuusi.

Vesi

Käyttövesi saadaan hyvätuottoisesta omasta kaivosta. Vesiautomaatti ja lämminvesivaraaja. Suihku, käsienpesuallas, tiskiallas. Kaikki vesijohdot asennettu siististi seinän sisään. Oras-vesikalusteet. Vesi on testattua ja juomakelpoista mutta esiintyy jonkin verran värihaittaa johtuen meren läheisyydestä. Juomavesi on ollut tapana ostaa kaupasta, jossa myytävänä edullisesti 5 litran pulloissa reilun euron hintaan.

Jätevesi muovinen kolmen kuution saostuskaivo, pumppukaivo ja imeytyskenttä.

Ilmanvaihto

Painovoimanvarainen ilmanvaihto hormiin. Venttiilit saunassa ja yläkerrassa. Wc:ssä, pukuhuoneessa ja pesuhuoneessa on myös ilmanvaihtoventtiili seinässä.

 

Ilmakuva tontista